Májer Csaba József

vagyok, a Széchenyi István Egyetem hivatalos fotóriportere, valamint a Racingline.hu motorsport fotósa. A győri egyetemen végeztem Közlekedésmérnöki BSc. szakon.  A fotózással 2013-ban kezdtem el foglalkozni, amikor elkezdtem a felsőfokú tanulmányaimat.  Az egyetemen működött Hallgatói Média és  Portálkezelő Csoportnak köszönhetően ismerkedtem meg a fotográfiával, és az itt zajló szakszerű oktatás által tanultam meg a szakma fortélyait. A csoport felelt az egyetemi rendezvények megörökítéséért, mi voltunk a győri egyetem “fotós brigádja”. A szervezeti tagságom alatt, valamint a jelenlegi munkám során több, mint 520 rendezvény megörökítése köthető a nevemhez, természetesen nem csak egyetemi berkeken belül. Az apróbb szakestélyektől kezdve az egyetemi diplomaátadókon keresztül egészen a több napos, nemzetközi motorsport rendezvényekig.

Kedvenc területem elsősorban a motorsport-, a rendezvény- és a koncertfotózás. Utóbbinál olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy több hazai fellépővel is közreműködhettem. Lencsevégre kaptam többek között a Tankcsapdát, Alvinékat, a Punnany Massif, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Irie Maffia, Quimby, Paddy and the Rats, Road, BrainsFish!, Cloud9+, Intim Torna Illegál, Hősök, Karthago zenekart, és még sok más együttest…

A motorsport fotózásával komolyabban 2019 nyarán kezdtem foglalkozni, habár a „benzingőz szaga” már az egyetemi éveim alatt, a Formula Student mozgalom aktív tagjaként megcsapott. A Racingline.hu-nak köszönhetően volt szerencsém Túraautó Világkupát (FIA WTCR) fotózni a Szlovákiaringen, Kamion Európa-bajnokságot (FIA ETRC) a Hungaroringen, valamint Red Bull Air Race-t a Balaton partján.